اطلاعات عمومی

اطلاعات عمومی در همه موارد

اطلاعات عمومی

اطلاعات عمومی در همه موارد

نگاهی اجمالی بر بیوگرافی و آثار مهندس سید مجتبی حسینی

نگاهی اجمالی بر بیوگرافی و آثار مهندس سید مجتبی حسینی




مهندس سید مجتبی حسینی، متولد سال ۱۳۳۸ ه.ش، تحصیلات حوزوی خود را از سال دوم راهنمائی آغاز کرد و در سن سی‌سالگی به درجه اجتهاد رسید. وی همچنین به‌طور هم‌زمان کارشناسی مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تهران، و پس از آن کارشناسی‌ارشد معماری و کارشناسی‌ارشد فلسفه علم را نیز به پرونده علمی خود افزود. از این مهندس اسلام‌شناس تاکنون بیش از بیست تألیف در حوزه دین‌پژوهی و بیش از هزار ساعت سخنرانی منتشر شده است.



آثار مکتوب منتشر شده توسط مهندس حسینی عبارتند از:

بازگشت (نگاهی به مبحث رجعت)

با حسین تا مهدی (ع)

مقامات اولیاء جلد ۱

مقامات اولیاء جلد ۲

مرگ

نگاه به زن

در ولایت مهدی (عج)

شکوفایی شخصیت و روش‌های آن

انسان در پویه تاریخ

معرفت و محبت (پویش پیامبر ۱)

خلقت تا بعثت (پویش پیامبر ۲)

بعثت تا رحلت (پویش پیامبر ۳)

معراج (پویش پیامبر ۴)

وحی، تجربه نبوی و خاتمیت (پویش پیامبر ۵)

حضرت سکینه (س)، اسطوره ادب و عرفان

موعود غدیر



لازم به ذکر است که بنده خودم حضورا به خدمت استاد ارجمند جناب آقای سید مجتبی حسینی رسیده‌ام و از عرایض گهربار ایشان کسب فیض کرده‌ام. توصیه می‌کنم هر کسی توانست از نزدیک از سخنان این استاد گرانقدر استفاده نمایند. 


جلسات شرح دعاهای صحیفه سجادیه با سخنرانی مهندس سید مجتبی حسینی از یکشنبه مورخ ۹/شهریور/۱۳۹۳  ساعت ۲۰ همراه با اقامه نماز مغرب و عشاء در محل دبیرستان صدیقین برگزار می گردد.


مکان: خیابان انقلاب - پل چوبی - خیابان حقوقی - کوچه مستوفی الممالک - دبیرستان صدیقین

با این توصیه ها خودتان پزشک گیاهان خانگی باشید

با این توصیه ها خودتان پزشک گیاهان خانگی باشید

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


گیاهان زینتی خانگی گاهی دچار بیماریهایی می شوند که منشا آن در بعضی مواقع فیزیولوژیک است ولی معمولا خطر جدی برای آنها محسوب نمی شود. برای پیشگیری از اینگونه بیماریها بی شک می بایست تمامی نکات و دستور العمل های بهداشتی به منظور سلامت زیستن گیاه در محیط های بسته آپارتمانی رعایت شود. در اینجا به 11 نشانه بیماری در گیاهان اشاره می کنیم و راه های درمانی برای این دوستان سبز خانگی را برای علاقمندان توضیح می دهیم:


گیاهان کم پشت با گل های کم
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


دلیل: نور کم و ضعیف
درمان: بیشتر گیاهانی که داخل منزل نگهداری می شوند روزانه به 14 ساعت نور آفتاب نیاز دارند. در اینترنت جستجو کنید و میزان نور لازم برای هر گیاهی که در منزل دارید را پیدا کنید و به مستقیم یا غیرمستقیم بودن نور یا نیاز به سایه هم توجه کنید.



گل های کم و شاخ و برگ زیاد
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


دلیل: کود نیتروژنی زیاد
درمان: اغلب گیاهان خانگی فقط یک بار در ماه به کود نیاز دارند و در ماه های سردتر این مقدار کمتر هم می شود. برای کوددهی برنامه ریزی داشته باشید و از آن بیشتر کود ندهید.


زرد شدن برگ ها
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


دلیل: آبیاری زیاد، رطوبت کم، زهکشی ضعیف خاک، دمای پایین یا کم بودن جای گلدان برای ریشه ها
درمان: اگر آب و هوا ناگهان تغییر کرد، نباید گیاه را نزدیک بخاری بگذارید تا به تغییر ناگهانی محیط زیست واکنش بدهد. گلدان را چک کنید تا زهکشی مناسب و کافی داشته باشد و ریشه های گیاه در گلدان جای مناسبی داشته باشند.



برگ های سوخته
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


دلیل: نور مستقیم زیاد
درمان: گیاه را از مقابل نور مستقیم آفتاب به جایی با نور غیرمستقیم منتقل کنید، برگ های آسیب دیده را هرس کنید و آبیاری عمیق و گهگاه را ادامه دهید تا ریشه بهتر رشد کند. از کوددهی زیاد خودداری کنید، زیرا این کار سوختگی گیاه را تشدید می کند.



قهوه ای شدن نوک برگ ها
گروه اینترنتی پرشیـن استار | www.Persian-Star.org


دلیل: کود یا آفت کش زیاد، خاک خشک، دمای پایین، هوای داغ، نمک انباشته یا فاسد شدن ریشه
درمان: به بیشتر گیاهان خانگی حداکثر ماهی یک بار باید کود داد. گلدان ها را در سینی ها کم عمق پر از ماسه بگذارید و آنها را پر از آب کنید تا رطوبت اطراف گلدان افزایش یابد (گلدان باید روی ماسه و بالاتر از سطح آب قرار بگیرد). یک بار در ماه آب کافی در بالای خاک بریزید تا نمک اضافی از آن خارج شود.



برگ های کوچک یا پژمرده شدن گیاه
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


دلیل: خاک زیاد خیس یا خشک است
درمان: روتین آبیاری برای خودتان درست کنید که گهگاه ولی عمیق باشد تا رشد ریشه افزایش یابد و از فاسد شدن ریشه جلوگیری شود. اگر به فاسد شدن ریشه شک دارید، گیاه را از گلدان درآورید و سیستم ریشه ها را بررسی کنید و ریشه های عفونی (نوک سیاه شده ریشه ها با پوسیدگی چسبناک) را ببرید و با مخلوط گلدانی استریل و یک گلدان جدید، جای گیاه را عوض کنید.




خال های روی برگ ها

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


دلیل: خال های برگی قارچی، خال های آبی
درمان: اگر گیاه شما عفونی شده است، باید آن را از گیاهان دیگر جدا کنید و برگ های عفونی را ببرید. برای پیشگیری از خال دار شدن باید تهویه هوا را بیشتر کنید یعنی فاصله بین گلدان ها را افزایش دهید و مواظب باشید که هنگام آبیاری، آب روی برگ ها نپاشد.


زرد شدن نوک برگ ها و سپس قهوه شدن آنها: کل برگ ممکن است بمیرد
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


بیماری: سیاه تاول
درمان: برگ های عفونی را ببرید. از اسپری کردن آب به برگ ها اجتناب کنید.



رشد قارچ پودری سفید روی شاخ و برگ ها، از ریخت افتادن برگ و افتادن برگ
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


دلیل: کپک پودری
درمان: تهویه هوای اطراف گلدان را بیشتر کنید و شاخ و برگ عفونی را قطع کنید.



ریشه های نرم قهوه ای و سیاه، گیاهان پژمرده
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


دلیل: فاسد شدن ریشه یا ساقه
درمان: از آبیاری زیاد پرهیز کنید. گیاه عفونی را حذف کنید، ریشه های فاسد شده را قطع کنید و با ترکیب گلدانی استریل و گلدان تمیزی، جای گیاه را عوض کنید.



رشد نکردن، پس مرگ (خشک شدن گیاه از نوک شاخه ها به سوی ریشه) و از ریخت افتادن گیاه
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


بیماری: کپک بوتریتیس
درمان: گیاه بیمار را ایزوله کنید و قسمت های عفونی را ببرید. تهویه هوا در اطراف گلدان را با افزایش فاصله بین گلدان ها، بیشتر کنید.

10 ترفند رژیمی برای زنان

10 ترفند رژیمی برای زنان


1- خارج کردن چربی از سوپ، سس با یخ

این را می‌توان معجزه‌ علم مدرن یا قانونی از فیزیک دانست. با انداختن یک قطعه یخ در سوپ، سس یا هر خوراکی، چربی آن جذب شده و سپس می‌توانید با یک قاشق آن را خارج کنید. باید سریع عمل کنید و تا پیش از آب شدن یخ آن را خارج نمایید.

2- بجوید، بجوید، بجوید، بجوید… و باز هم بجوید

به گفته‌ی دکتر داریا رز (Darya Rose) نویسنده‌ی کتاب Foodist مطالعات نشان داده‌اند که وقتی افراد آرام‌تر غذا می‌خورند و به درستی آن را می‌جوند و بر ویژگی‌های مختلف غذا تمرکز دارند هم لذت بیشتری از غذا برده و هم مقدار کمتری از آن را می‌خورند.

3- در بشقاب‌های کوچک قرمز رنگ غذا بخورید

سال گذشته در یک مطالعه‌ ایتالیایی از 130 نفر نشان داده شد، وقتی غذا در بشقاب‌های قرمز سرو می‌شود افراد به نسبت بشقاب‌های آبی و سفید مقدار بیشتری از آن را می‌خورند، علت می‌تواند ویژگی رنگ قرمز باشد که علامت خطر است. این تحقیق نشان داد که ظروف کوچکتر موجب کاهش مصرف غذا می‌شود.

4- پنج روز از هفته رژیم سخت خود را کنار بگذارید

در یک مطالعه‌ی انگلیسی چهار ماهه دریافته شد، زنانی که یک رژیم سخت را دو روز در هفته حفظ می‌کنند (650 کالری، یا 50 گرم کربوهیدارت و پروتئین نامحدود) و در پنج روز بعدی بیش از 2 هزار کالری مصرف ندارند به نسبت افرادی که روزانه تنها 1500 کالری مصرف دارند وزن بیشتری کم می‌کنند.

5- سعی کنید یک چهارم غذایتان سبزیجات باشد

در مطالعه‌ای در پنسلوینیا نشان داده شد سوژه‌هایی که 25 درصد وعده‌ غذاییشان را سبزیجات به نسبت افرادی که سبزیجاتی در بشقابشان نداشتند 350 کالری کمتر مصرف کردند.

6- از سرکه استفاده کنید

جز اصلی سرکه سرعت خالی شدن معده را کاهش داده و به این صورت حس سیری افزایش می‌‌یابد. همچنین مطالعه‌ی دیگری نشان داده است که سرکه سطح گلوکز و چربی را کاهش می‌دهد. آن را بر سالاد بریزید، یک قاشق آن را در سوپ بریزید و یا اینکه پیش از خوردن هر غذا یک یا دو قاشق از آن را بخورید.

7- از گروه‌های غذایی مختلف بخورید

به عقیده‌ی گولو (Gullo) هرم غذایی افراد تحت رژیم با هرم غذایی توصیه شده توسط FDA کمی متفاوت است : غذای دریایی، سفیده‌ی تخم مرغ، ماست‌های با پروتئین بالا و گیاهان سبز و سفید با کربوهیدرات پایین مسیر لاغر شدن را تشکیل می‌دهند.

8- تخم مرغ را تبدیل به بخش ضروری پروتین رژیم خود کنید

دانشمندان هنور علت آن را نمی‌دانند ولی تحقیقی در دانشگاه لوئیزیانا نشان داد افرادی که در صبحانه‌شان تخم مرغ مصرف می‌کنند به نسبت افرادی که همان مقدار کالری را مصرف می‌کنند ولی تخم مرغ نمی‌خورند وزن بیشتری کم می‌کنند.

9- بیش از حد سالادتان را مزین نکنید

همان قانونی که در مورد پوشش شما وجود دارد در این مورد هم صدق می‌کند. متخصص تغذیه لارن اسلایتون (Lauren Slayton) نویسنده‌ی The Little Book of Thin به مراجعه کنندگانش توصیه می‌کند که تنها از یک چاشنی در هر سالاد استفاده کنید.

10- آب گازدار بنوشید

بسیاری از اوقات که میل به خوردن غذا داریم در واقع تشنه هستیم. ولی گولو می‌گوید: «آب گاز دار باعث می‌شود که بدن به نسبت آب معمولی حس پر شدن بیشتری داشته باشد

17 عادتی که دندان هایمان را خراب می کند

17 عادتی که دندان هایمان را خراب می کند


best-teeth-whitening-products-for-men

شاید شما هم یکسری عادت‌هایی داشته باشید که به مرور زمان موجب خرابی دندان‌هایتان شود؛ پس بهتر است که آن‌ها را بشناسید و هر چه سریع‌تر ترکشان کنید. در ادامه 17 مورد از عادت‌هایی که موجب خرابی دندان‌هایتان می‌شود را یادآور می‌شویم که امیدواریم آن‌ها را بشناسید و انجام ندهید.

1. دندان قروچه:

ساییدن دندان‌ها به هم یا دندان قروچه در اثر فشار عصبی و مشکل بد خوابیدن ایجاد می‌شود؛ کنترل دندان قروچه بسیار سخت است؛ خودداری از جویدن غذاهای سفت در طول روز، درد دندان و آسیب ناشی از دندان قروچه را کم می‌کند. در شب از محافظ دهان (مخصوص دندان قروچه) استفاده کنید تا در حین خوابیدن از آسیب دندان در اثر دندان قروچه جلوگیری کنید.

2. جویدن یخ:

یخ ماده‌ای بدون قند است و ممکن است فکر کنید برای دندان ضرری ندارد؛ اما جویدن یخ می‌تواند باعث شکستن و یا از بین رفتن قسمتی از مینای دندان شود؛ اگر یخ را سفت بجوید، باعث تحریک بافت نرم داخل دندان و بروز حساسیت و درد دندان می‌شود. خوردن غذاهای داغ و یا غذاهای سرد ممکن است درد دندان را شدت بخشند؛ بهتر است به جای جویدن یخ، آدامس بدون قند بجوید.

3. جویدن مداد:

آیا موقع تمرکز روی یک مسئله، مداد خود را می‌جوید؟؛ اثر جویدن مداد همانند جویدن یخ است و باعث شکستن و یا خرد شدن دندان‌ها می‌شود. هنگامی که می‌خواهید چیزی را بجوید، آدامس‌های بدون قند را انتخاب کنید؛ آدامس‌های بدون قند باعث ترشح زیاد بزاق می‌شوند و از بوی بد دهان و پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند.

4. مکیدن انگشت:

معمولاً کودکان بعد از پدیدار شدن دندان‌های دائمی خود، انگشتان خود را می‌مکند؛ این انگشت مکیدن در سن 5 تا 6 سالگی ظاهر می‌شود و باعث تغییرات دائمی در ساختار دندان و لثه می‌شود؛ مکیدن انگشت شست می‌تواند باعث لق شدن و انحراف دندان‌های کودک از جای خود شود؛ این انحراف دندان‌ها می‌تواند مشکلات تنفسی و جویدنی را برای کودک به وجود آورد.

5. مکیدن لیمو ترش:

افرادی که لیموترش را می‌مکند، خود را در خطر مشکلات دهانی و دندانی قرار می‌دهند؛ لیمو دارای مقدار زیادی اسید است؛ این اسید، باعث تضعیف شدن مینای دندان و زبری سطح دندان‌ها می‌شود.

6. جویدن ناخن:

جویدن ناخن نه تنها ظاهر دست را زشت می‌کند، بلکه به دندان‌ها نیز آسیب می‌رساند و باعث مشکلات دهانی می‌شود؛ جویدن ناخن باعث بیرون آمدن دندان از محل خود، شکستن دندان و تخریب مینای دندان می‌شود.

7. سخت مسواک زدن:

مسواک زدن بخشی از بهداشت دهان و دندان است اما نباید سفت و محکم مسواک بزنید؛ این نوع مسواک زدن باعث از بین رفتن مینای دندان، تحریک لثه‌ها، حساس شدن دندان‌ها نسبت به سرما و گرما و حتی ایجاد سوراخ‌هایی در دندان می‌شود.

9. باز کردن چیزی با دندان:

باز کردن درب قوطی و یا بسته پلاستیکی با دندان ممکن است راحت باشد، اما دندان ابزاری برای خرد کردن و یا باز کردن وسایل نیست؛ به جای دندان می‌توانید از قیچی و یا درب باز کن استفاده کنید؛ از دندان‌ها باید فقط برای خوردن غذا استفاده کرد.

10. آب نبات سفت:

قند موجود در آب‌نبات باعث به وجود آمدن پلاک‌های چسبنده بر روی دندان‌ها می‌شود؛ سپس باکتری‌های موجود در پلاک دندان، قند را تبدیل به اسید می‌کند و این اسید باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود؛ بنابراین بعد از مصرف شکلات، آبنبات و شیرینی، حتماً دندان‌های خود را مسواک بزنید.

11. شیرینی چسبنده:

همه مواد شیرین باعث پوسیدگی مینای دندان می‌شوند، اما برخی از آن‌ها بیشتر مضرند، مثل سوهان، گز، پاستیل و آب نبات شل؛ وقتی شیرینی به دندان بچسبد و قند تبدیل به اسید می‌شود، این اسید برای ساعت‌ها در تماس با مینای دندان است. اگر بعد از خوردن این نوع شیرینی‌ها، چیزی مثل کرفس یا آدامس بدون قند بجوید، مقدار زیادی بزاق ترشح می‌شود و این بزاق اسید را از بین می‌برد.

12. نوشابه‌های گازدار:

فقط شیرینی مسبب خرابی دندان نیست‌؛ اگر یک لیوان نوشابه گازدار بنوشید، بیشتر از 11 قاشق چایخوری قند مصرف کرده‌اید؛ همچنین نوشابه‌ها حاوی اسید فسفریک و اسید سیتریک است که این دو اسید، باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شوند. نوشابه‌های رژیمی هر چند بدون قند هستند، ولی مقدار زیادی شیرین کننده مصنوعی دارند که این شیرین کننده‌ها، دارای اسید هستند و برای دندان‌ها مضرند.

13. نوشابه‌های ورزشی:

معمولاً این نوشابه‌ها دارای مقدار زیادی قند هستند؛ نوشابه‌های ورزشی هم در دهان، اسید به وجود می‌آورند که این اسید به مینای دندان حمله می‌کند؛ اگر زیاد از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنید، این را بدانید که در معرض پوسیدگی دندان خواهید بود؛ در حین ورزش و برای جلوگیری از کم آبی بدن، می‌توانید از آب دارای املاح استفاده کنید.

14. آبمیوه صنعتی:

آبمیوه‌های صنعتی دارای ویتامین و آنتی اکسیدان هستند، ولی بیشتر آن‌ها قند زیادی دارند؛ میوه‌ها خودشان شیرین هستند، بنابراین اگر آب میوه‌ای می‌خرید توجه کنید که قندی به آن افزوده نشده باشد؛ همچنین می‌توانید آب میوه خریداری شده را با مقدار آب رقیق کنید.

15. چیپس سیب زمینی:

غذاهای نشاسته‌ای مثل چیپس، توسط باکتری‌های موجود در پلاک دندان، شکسته شده و به اسید تبدیل می‌شوند؛ این اسید مدت 20 دقیقه به دندان‌ها حمله می‌کند؛ اگر غذا بین دندان‌ها باقی بماند، این مدت زمان بیشتر می‌شود؛ بنابراین بهتر است بعد از خوردن چیپس سیب زمینی و یا دیگر غذاهای نشاسته‌ای، حتماً بین دندان‌های خود را با نخ دندان تمیز کنید.

16. نوشیدن قهوه:

اگر زیاد قهوه بنوشید، به مرور زمان، در اثر تیرگی قهوه و اسید موجود در آن، دندان‌هایتان زردرنگ می‌شوند؛ خوشبختانه، لکه‌های زرد ناشی از مصرف قهوه، به سادگی با استفاده از مواد سفید کننده دندان از بین می‌روند؛ از یک دندانپزشک درباره نوع و نحوه استفاده از این سفید کننده‌ها سؤال کنید.

17. کشیدن سیگار:

سیگار و دیگر محصولات دخانی، لکه‌هایی را بر روی دندان‌ها به جای می‌گذارند و موجب بیماری‌های لثه و افتادن دندان‌ها می‌شوند؛ تنباکوی موجود در دخانیات، موجب سرطان دهان، لب و زبان نیز می‌شود
.

17 عادتی که دندان هایمان را خراب می کند

17 عادتی که دندان هایمان را خراب می کند


best-teeth-whitening-products-for-men

شاید شما هم یکسری عادت‌هایی داشته باشید که به مرور زمان موجب خرابی دندان‌هایتان شود؛ پس بهتر است که آن‌ها را بشناسید و هر چه سریع‌تر ترکشان کنید. در ادامه 17 مورد از عادت‌هایی که موجب خرابی دندان‌هایتان می‌شود را یادآور می‌شویم که امیدواریم آن‌ها را بشناسید و انجام ندهید.

1. دندان قروچه:

ساییدن دندان‌ها به هم یا دندان قروچه در اثر فشار عصبی و مشکل بد خوابیدن ایجاد می‌شود؛ کنترل دندان قروچه بسیار سخت است؛ خودداری از جویدن غذاهای سفت در طول روز، درد دندان و آسیب ناشی از دندان قروچه را کم می‌کند. در شب از محافظ دهان (مخصوص دندان قروچه) استفاده کنید تا در حین خوابیدن از آسیب دندان در اثر دندان قروچه جلوگیری کنید.

2. جویدن یخ:

یخ ماده‌ای بدون قند است و ممکن است فکر کنید برای دندان ضرری ندارد؛ اما جویدن یخ می‌تواند باعث شکستن و یا از بین رفتن قسمتی از مینای دندان شود؛ اگر یخ را سفت بجوید، باعث تحریک بافت نرم داخل دندان و بروز حساسیت و درد دندان می‌شود. خوردن غذاهای داغ و یا غذاهای سرد ممکن است درد دندان را شدت بخشند؛ بهتر است به جای جویدن یخ، آدامس بدون قند بجوید.

3. جویدن مداد:

آیا موقع تمرکز روی یک مسئله، مداد خود را می‌جوید؟؛ اثر جویدن مداد همانند جویدن یخ است و باعث شکستن و یا خرد شدن دندان‌ها می‌شود. هنگامی که می‌خواهید چیزی را بجوید، آدامس‌های بدون قند را انتخاب کنید؛ آدامس‌های بدون قند باعث ترشح زیاد بزاق می‌شوند و از بوی بد دهان و پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند.

4. مکیدن انگشت:

معمولاً کودکان بعد از پدیدار شدن دندان‌های دائمی خود، انگشتان خود را می‌مکند؛ این انگشت مکیدن در سن 5 تا 6 سالگی ظاهر می‌شود و باعث تغییرات دائمی در ساختار دندان و لثه می‌شود؛ مکیدن انگشت شست می‌تواند باعث لق شدن و انحراف دندان‌های کودک از جای خود شود؛ این انحراف دندان‌ها می‌تواند مشکلات تنفسی و جویدنی را برای کودک به وجود آورد.

5. مکیدن لیمو ترش:

افرادی که لیموترش را می‌مکند، خود را در خطر مشکلات دهانی و دندانی قرار می‌دهند؛ لیمو دارای مقدار زیادی اسید است؛ این اسید، باعث تضعیف شدن مینای دندان و زبری سطح دندان‌ها می‌شود.

6. جویدن ناخن:

جویدن ناخن نه تنها ظاهر دست را زشت می‌کند، بلکه به دندان‌ها نیز آسیب می‌رساند و باعث مشکلات دهانی می‌شود؛ جویدن ناخن باعث بیرون آمدن دندان از محل خود، شکستن دندان و تخریب مینای دندان می‌شود.

7. سخت مسواک زدن:

مسواک زدن بخشی از بهداشت دهان و دندان است اما نباید سفت و محکم مسواک بزنید؛ این نوع مسواک زدن باعث از بین رفتن مینای دندان، تحریک لثه‌ها، حساس شدن دندان‌ها نسبت به سرما و گرما و حتی ایجاد سوراخ‌هایی در دندان می‌شود.

9. باز کردن چیزی با دندان:

باز کردن درب قوطی و یا بسته پلاستیکی با دندان ممکن است راحت باشد، اما دندان ابزاری برای خرد کردن و یا باز کردن وسایل نیست؛ به جای دندان می‌توانید از قیچی و یا درب باز کن استفاده کنید؛ از دندان‌ها باید فقط برای خوردن غذا استفاده کرد.

10. آب نبات سفت:

قند موجود در آب‌نبات باعث به وجود آمدن پلاک‌های چسبنده بر روی دندان‌ها می‌شود؛ سپس باکتری‌های موجود در پلاک دندان، قند را تبدیل به اسید می‌کند و این اسید باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود؛ بنابراین بعد از مصرف شکلات، آبنبات و شیرینی، حتماً دندان‌های خود را مسواک بزنید.

11. شیرینی چسبنده:

همه مواد شیرین باعث پوسیدگی مینای دندان می‌شوند، اما برخی از آن‌ها بیشتر مضرند، مثل سوهان، گز، پاستیل و آب نبات شل؛ وقتی شیرینی به دندان بچسبد و قند تبدیل به اسید می‌شود، این اسید برای ساعت‌ها در تماس با مینای دندان است. اگر بعد از خوردن این نوع شیرینی‌ها، چیزی مثل کرفس یا آدامس بدون قند بجوید، مقدار زیادی بزاق ترشح می‌شود و این بزاق اسید را از بین می‌برد.

12. نوشابه‌های گازدار:

فقط شیرینی مسبب خرابی دندان نیست‌؛ اگر یک لیوان نوشابه گازدار بنوشید، بیشتر از 11 قاشق چایخوری قند مصرف کرده‌اید؛ همچنین نوشابه‌ها حاوی اسید فسفریک و اسید سیتریک است که این دو اسید، باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شوند. نوشابه‌های رژیمی هر چند بدون قند هستند، ولی مقدار زیادی شیرین کننده مصنوعی دارند که این شیرین کننده‌ها، دارای اسید هستند و برای دندان‌ها مضرند.

13. نوشابه‌های ورزشی:

معمولاً این نوشابه‌ها دارای مقدار زیادی قند هستند؛ نوشابه‌های ورزشی هم در دهان، اسید به وجود می‌آورند که این اسید به مینای دندان حمله می‌کند؛ اگر زیاد از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنید، این را بدانید که در معرض پوسیدگی دندان خواهید بود؛ در حین ورزش و برای جلوگیری از کم آبی بدن، می‌توانید از آب دارای املاح استفاده کنید.

14. آبمیوه صنعتی:

آبمیوه‌های صنعتی دارای ویتامین و آنتی اکسیدان هستند، ولی بیشتر آن‌ها قند زیادی دارند؛ میوه‌ها خودشان شیرین هستند، بنابراین اگر آب میوه‌ای می‌خرید توجه کنید که قندی به آن افزوده نشده باشد؛ همچنین می‌توانید آب میوه خریداری شده را با مقدار آب رقیق کنید.

15. چیپس سیب زمینی:

غذاهای نشاسته‌ای مثل چیپس، توسط باکتری‌های موجود در پلاک دندان، شکسته شده و به اسید تبدیل می‌شوند؛ این اسید مدت 20 دقیقه به دندان‌ها حمله می‌کند؛ اگر غذا بین دندان‌ها باقی بماند، این مدت زمان بیشتر می‌شود؛ بنابراین بهتر است بعد از خوردن چیپس سیب زمینی و یا دیگر غذاهای نشاسته‌ای، حتماً بین دندان‌های خود را با نخ دندان تمیز کنید.

16. نوشیدن قهوه:

اگر زیاد قهوه بنوشید، به مرور زمان، در اثر تیرگی قهوه و اسید موجود در آن، دندان‌هایتان زردرنگ می‌شوند؛ خوشبختانه، لکه‌های زرد ناشی از مصرف قهوه، به سادگی با استفاده از مواد سفید کننده دندان از بین می‌روند؛ از یک دندانپزشک درباره نوع و نحوه استفاده از این سفید کننده‌ها سؤال کنید.

17. کشیدن سیگار:

سیگار و دیگر محصولات دخانی، لکه‌هایی را بر روی دندان‌ها به جای می‌گذارند و موجب بیماری‌های لثه و افتادن دندان‌ها می‌شوند؛ تنباکوی موجود در دخانیات، موجب سرطان دهان، لب و زبان نیز می‌شود
.