اطلاعات عمومی

اطلاعات عمومی در همه موارد

اطلاعات عمومی

اطلاعات عمومی در همه موارد

چند نکته عالی درباره تهیه و نگهداری دوغ و طرز تهیه دوغ گاز دار

  

004

می‌‌دانید که برای تهیهٔ ماست، شیر باید حتما جوشانده شود. نکاتی درباره برخی خواص و نحوهٔ تهیه و نگهداری دوغ را امروز در خواندنی ها ببینید :

pH ماست اسیدی است و اسید لاکتیک بالایی دارد و به همین دلیل، اجازهٔ رشد به خیلی از میکروب‌‌ها را نمی‌‌دهد.

مساله‌‌ای که با دوغ داریم این است که دوغ‌‌های سنتی از نظر آب و مواد معطر مثل سبزیجات و عرقیاتی که به آن اضافه می‌‌شود از نظر بهداشتی مشکوک‌ هستند و موارد متعددی از آلودگی‌‌های میکروبی در این نوع از نوشیدنی‌‌ها در آزمایشگاه‌‌ها به اثبات رسیده است.

در مورد دوغ‌‌های صنعتی نیز اگر وقتی دوغ تولید می‌‌شود، زنجیرهٔ حمل و نقل‌اش، در شرایط سرمایی مناسبی باشد، یعنی از کامیون ‌های یخچال‌ دار با دمای معمولا بین ۴ تا ۸ درجه سانتی ‌گراد بالای صفر استفاده شود، اغلب مشکل خاصی ایجاد نمی‌‌شود؛ البته به شرطی که در مغازه هم در یخچال نگهداری شود.

متاسفانه برخی مغازه‌ داران، دوغ را در بیرون از یخچال می‌‌گذارند. این مساله به ویژه در فصل گرما باعث می‌‌شود که هم گاز زیادی در دوغ تولید شود و هم مزه‌‌اش بیش از حد ترش ‌شود و حتی به تلخی بزند. یعنی آنزیم‌‌های تجزیه ‌کننده پروتئین فعال شده و در ‌‌نهایت مزه نامناسبی ایجاد کنند و تاریخ انقضا سریع‌‌تر از آنچه روی بطری نوشته شده است، فرا برسد؛ زیرا تاریخ انقضای درج شده را به شرط نگهداری دوغ در یخچال تخمین زده‌‌اند.

برخی خانم‌‌های خانه ‌دار، ماست را خارج از یخچال نگهداری می‌‌کنند تا ترش شود و بعدش، از آن دوغ می‌‌گیرند یا به شیر نجوشیده ماست می‌‌زنند تا تبدیل به دوغ شود. اضافه کردن ماست به شیر نجوشیده برای تهیه دوغ اصلا توصیه نمی‌‌شود.

با اینکه ترش شدن ماست به معنی فساد آن نیست؛ زیرا میزان ترشی آن بستگی به میزان اسید لاکتیک دارد که خود از بین برنده میکروب‌‌ها است و حتی ماست خوب ماستی است که کمی ترش باشد زیرا جذب کلسیم‌اش بیشتر است. اما توصیه می‌‌شود خانم‌‌ها ماست را در پایین یخچال قرار دهند تا به تدریج ترش شود.ر

دوغ گاز دار را در منزل تهیه کنید

۱۷ اسفند
چاپ

7dough

اول از همه باید ماست مناسبی انتخاب کنید. یعنی ماستی که یک دست و ترش باشد ( اگر ترش نیست ماست را در ظرف سر بسته و به مدت ۳ روز در یخچال نگهداری میکنیم ) سپس ماست را آنقدر هم میزنیم تا کاملا براق شود آنگاه دو برابر ماست موجود آب به آن اضافه میکنیم و میزان نمک هم به دلخواه خواهد بود.

حال برای گازدار شدن دوغ کافیست دو حبه قند به آن اضافه کنیم؛ سپس دوغ را به مدت ۱۰ دقیقه در ظرف سربسته ای ( کاملا بسته و محکم ) خوب هم میزنیم و بعد ظرف حاوی دوغ را در هوای آزاد به مدت یک هفته نگهداری میکنیم.

اکنون دوغ ما به همراه چند تکه یخ آماده میل کردن است.

هرگز بیش از حد از قند برای گازدار کردن دوغ استفاده نکنید

 

7dough

اول از همه باید ماست مناسبی انتخاب کنید. یعنی ماستی که یک دست و ترش باشد ( اگر ترش نیست ماست را در ظرف سر بسته و به مدت ۳ روز در یخچال نگهداری میکنیم ) سپس ماست را آنقدر هم میزنیم تا کاملا براق شود آنگاه دو برابر ماست موجود آب به آن اضافه میکنیم و میزان نمک هم به دلخواه خواهد بود.

حال برای گازدار شدن دوغ کافیست دو حبه قند به آن اضافه کنیم؛ سپس دوغ را به مدت ۱۰ دقیقه در ظرف سربسته ای ( کاملا بسته و محکم ) خوب هم میزنیم و بعد ظرف حاوی دوغ را در هوای آزاد به مدت یک هفته نگهداری میکنیم.

اکنون دوغ ما به همراه چند تکه یخ آماده میل کردن است.

هرگز بیش از حد از قند برای گازدار کردن دوغ استفاده نکنید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.